Керкез: Те са по-добри от нас, но бяхме наясно, че можем да вземем Купата


FUTBOL-TV

Керкез: Те са по-добри от нас, но бяхме наясно, че можем да вземем Купата

Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, беше изключително щастлив след триумфа на отбора му във финала с Лудогорец от Sesame Купа на България. Треньорът на "канарчетата" подчерта нееднократно, че е бил наясно с класата на "орлите" преди мача, но не е спрял да вярва в шансовете за краен успех на неговия отбор.

"Ето това е защо футболът е най-добрият спорт. Дава много неочаквани неща. Поздравявам Лудогорец за сезона и титлата и колегата Дерменджиев. За мен беше предизвикателство да играе срещу него, тъй като има много успехи. Ние страдахме, тъй като те са по-добри от нас, но бяхме наясно, че можем да вземем Купата. Поздравявам играчите и феновете, които ни подкрепиха в това време. Купата е за нас. Поздравления и за съдията да се справи с този двубой. Това беше като европейски мач. Още веднъж, поздравления за моите играчи“.

"Те пропуснаха положения, искахме да държим дълго топката. Те не обичат да не я имат. Понякога страдахме заради качеството им. Знаехме, че ще дойде моментът ни и да бъдем спокойни. Лудогорец, когато е под напрежение, иска да приключи всичко бързо. Може би имахме късмет, но понякога когато страдаш, нещата се получават“.

"Не е лесно да играеш срещу Лудогорец, те играят често в Европа. Това беше първи такъв двубой за младите ни играчи. С ЦСКА също. Трябва да надградим, но сега има много емоция и тя е хубава. Знаем, че феновете са ни 12-ият играч. Получих подарък преди полуфинала. Трябва да продължим по този начин. За нас този мач ни праща в Европа, сега трябва да починат футболистите и да почнем по-рано подготовка, за да не са изморени“, завърши Керкез в ефира на Диема.

  Сподели
73