Костов: Много съм засегнат от някои неща, които се случиха (видео)


FUTBOL-TV

Костов: Много съм засегнат от някои неща, които се случиха (видео)

Треньорът на Левски - Николай Костов се извини за държанието си след мача с ЦСКА на извънредна пресконференция.

"Искам да кажа на всички, че сядам пред вас приятелски и добронамерено, за да не остане във футболната общност, че Костов се укрива. Имахме тренировка в залата и едва ли не се крием от журналистите. Това не е вярно. Това е моментът да Ви се извиня за агресивното си поведение след мача с ЦСКА. Подчертавам, че съм бил достатъчно коректен и внимателен към вас. Искам да Ви кажа, че съм много засегнат от някои неща, които се случиха. Тези неща стават под емоция, когато изживяваме тежки загуби. Тежестта пада върху треньора. Някои от нещата, които ме засегнаха, бе изтичане на информация към левскарската общественост, че Костов е имал конфликти с някои от играчите на полувремето. Аз сядам, за да опровергая тази неистина. Няма как тя да няма последствия. Нека тя да бъде свързана с играта ни, а не с нещата, които са или не са се случили в съблекалнята. Другото нещо, което ме афектира е това, че се иронизира играта на Левски като "романтичната игра“. Искам да изтъкна пред всички, че за романтичната игра е моя идея. При първите си разговори със Сираков го питах той знае ли с какъв футбол се занимавам аз. При всички проблеми в началото, когато имаше през първите 5 месеца, вторите 5 месеца работих с друг отбор. За тези 10 месеца не можем да кажем, че трябва да се гордеем с работата си, но не се и срамуваме. Вие сами видяхте, че в периода, в който работихме, не всичко бе толкова лошо, колкото излиза в обществеността. В моменти, в които изпитвахме някакви затруднения, веднага настъпваше някаква атака, която естествено повлия на психиката на футболисти, на треньор, на отбор, на ръководители“, започна Костов.

"Няма да прозвучи като оправдание, а искам да защитя хората, които работят с мен – играчи, щаб, медицински щаб, ръководители, администрация. Естествено и хората, които вярват в нашия футбол и искат да го изградим. За тези 10 месеца ние работихме с два различни отбора. За този период не можем да наложим този вид футбол, той е труден за разбиране, камо ли за налагане. Не отстъпваме обаче. Бяхме на прага да успеем да го наложим. Извинявам се отново на журналистите, но имаше и причина и вие трябваше да сте по-внимателни. Някои ме настъпват и излязох от зоната си на комфорт“, продължи треньорът.

"Пламен Андреев е време да възмъжее, да си носи отговорностите. Трябва да пази по мъжки. Изживяхме всички грешки вече. При анализите преди да постъпя в клуба имахме много слаба резултатност от играта на вратаря. По статистика имаше много вратарски грешки. Не искахме нов вратар, но вярвахме за него. За Хоркаш признах, след като вече бяхме отправили оферта. Нетактично малко преди мача го казах, но и за Пламен вече имаме оферта. Изходящите трансфери, рекордните такива, са наистина нещо, което си заслужава уважението. Причината за слабите резултати не е там, където я търсим, а в нарушаването на баланса. Ние го търсим, за да си развием идеите в този вид романтична игра. Много хора не разбират този вид игра. Самите ние търсим и нововъведенията, свързани с този вид футбол. Целият стадион ни е ръкопляскал, в някои моменти играта е била превъзходна. Аз не бях готов за протеста на феновете, който бе обявен 3 дни преди шампионата. Той продължава, не е спрял. Това е много дълъг разговор. Пак ще излезе, че се оправдавам. Направил съм грешки, най-голямата ми е за мача с "Лудогорец“ – може би малко съм надценил нашия отбор или подценил съперника. На почивката трябваше да сменя Охене. Всички бяха на главата ми, че той ще получи втори жълт картон. Вместо да получи картон и да ни победят срамно, аз жертвах Охене“, продължи още Костов.

"До 25-ата минута на мача с ЦСКА бяхме с по-добра статистика от тях. После се случи нещо. Предния път си тръгнах при различна ситуация. Различни хора управляваха, различни интереси. На етап сме, в който можем да надградим. Почти погасихме НАП. Това е успеха на Сираков, на Боримиров, на Йовов, на всички наши ръководители, които ни създават идеални условия за работа. Времето, което сме си дали са до празниците. Тогава ще направим по-истински разговор за нещата, а аз ще искам да присъстват всички ръководители, които са заинтересувани. Сега ще потренираме малко с футболистите. Трябва да изчакате за моята оставка. Очаквах в някои неща и резултати да се провалим, така се и случи. Аз съм заинтересован само за играта. Тя е нещо, което преследваме с треньорския щаб. Исках тази игра да бъде фундамент за успех, не да ритаме, да скачаме и да бягаме и да играем футбол, който е базиран само на резултат. Тук говорим за красиви изпълнения, хората да са доволни след мачовете като изпълнения, взаимодействия. Дисбаланса е общо понятие. Той е вследствие на много травми в моменти, в които имаме нужда от тези футболисти. Имахме физически нарушен баланс, от който успяхме да излезем. Времето винаги е полза на обиграването на един отбор“, завърши Костов.

  Сподели
117